Opdateringer

Opdatering 25-08-2024

Kære H783-venner

Perfekt vejr i Gedser til endnu en arbejdsdag – den 3. weekend i træk.

Som i sikkert har læst andetsteds kommer damplokomotivet J1 pr. blokvogn til Gedser remise i morgen den 26.8.24. Det betyder, at vi gerne af pladshensyn vil have løftet den under renovering befindende vand- og kulkasse ovenpå tenderrammen. Her vil vi så svejse den færdig, hvorefter den ifm sandblæsning, grunding og maling kommer til at blive løftet ned igen. J1 har 2 kraner med, som vi håber, lige vil foretage dette ”lette” løft for os, når J1 er læsset af. Da vi er på arbejde/i skole i morgen er vi afhængig af Arne fra Gedser, der har lovet at trække ramme og kasse udenfor og bagefter at rangere hele herligheden ind igen. Det betød, at vi lige måtte skubbe rammen på drejeskiven og vende den, så koblingskrogen vender mod porten. Som sagt så gjort. Vi ville egentligt selv have skubbet ramme og kasse ud til stedet, hvor løftet skal foretages, men blev forhindret, da Gedser Remises sukkertraktor står i vejen – et køretøj vi hverken kan eller må flytte. Dejligt vi forhåbentligt kan få det til at fungere alligevel.

Vi fortsatte med at montere bremsetøj i form af bremsehængere, bremseklodser og bremsetravers (alle til den sidst monterede aksel 4) samt bremsestængerne der forbinder bremsetøjet fra aksel 3 til aksel 4. Vi har igen i dag ”høstet frugterne” af noget tidligere udført arbejde: Fremfinding og nyfremstilling af splitbolte og splitter. Alting har været lagt op i rigtig rækkefølge og montagen var herefter næste som en leg.Herefter afventer vi kun at den nyfremstillede bremsestang bliver leveret, hvorefter tenderen vil bremse, når bremsecylinderen fyldes med trykluft. Dejligt. Det skal lige bemærkes, at de monterede bremseklodser er dem, der sad på lokomotivet og således er godt slidte. Inden idriftsættelse skal de skiftes med nye. Jeg har taget nogle fotos, som i nok har set før ifm montering af bremsetøj på de andre aksler – men det må i bære over med. Der har ikke været andet at fotografere i dag 😊

 

Resten af dagen gik med at grunde og male oliekasse og lejehuse på aksel 4 samt slibning af svejsningerne til de udvendige trin på tenderkassen. Vi skal på begge opgaver igen, inden de er færdige.

Næste gang går vi i gang med at måle forløberens søler og sideforskydning i lejehuset, ligesom vi vil påbegynde samlingen af Kraus-Helmholtz boggien.

Mange spændende opgaver venter……..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *