Opdateringer

Opdatering 13-07-2024

Kære H783-venner,

Der var blevet lovet regn over hele landet i dag – masser af det. Men da vi kom til Gedser var det hele overstået dernede – dejligt.

Tendersjakket i form af Peder og Ole holdt fri i dag, men har lovet at fortsætte i nær fremtid, når det kan passes ind i ferier, festivaldeltagelse m.m. Vi glæder os allerede.

Martin var kommet tilbage fra ferie. Han må have lidt af abstinenser, fordi efter vi havde taget nogle mål til bøsninger, huller i den nye bremsestang m.v., så ”vores mand” Thomas kan arbejde videre ude i byen, kastede samme Martin sig over den sidste tenderaksels første leje. Han må have tænkt: Hvad skal man på ferie i Grækenland for, når man kan skrabe tenderlejer til H783. Resultatet var, at han efter at have pudset sølen og blandet mærkefarve, så blev han næsten færdig med dette leje i dag. Jørgen fik også sendt vedhæftede foto og roste ham meget. Der mangler kun lige lidt i begge sider. Og det har Martin lovet bliver klaret om 14 dage, inden han går i gang med det allersidste tenderleje. Det bliver godt at få den sidste aksel under rammen.

Martin blev også rigeligt forstyrret af mig, der havde sat det mål, at de resterende lokomotivakselkasser, beslag, fjedre og sidste dele til Kraus-Helmholtz Boggien skulle afrenses færdigt. Selve afrensningen er ikke så svær da vi jo som bekendt har part i den formidable hedvandsrenser. Det der er anstrengende og tidskrævende er at få transporteret de tunge dele ind og ud. Der er et par spor og en granitafsats i vejen. Men vi nåede da ud og ind igen med delene. De er blevet rene – en smule efterbearbejdning med spartel hist og her må dog påregnes. Næste gang lægges fjedrene i olie og akselkasserne opmagasineres i nummerorden, så de er klar, når driv- og kobbelakslerne kommer fra Aalborg.

Men forinden har vi lige et forløberarrangement, vi må tage os af. Det var en stor lettelse, at vi konstaterede at have samtlige dele til Kraus-Helmholtz Boggien (forløberarrangementet) og nu i afrenset stand. Og vi ved også nu, hvordan det hele skal samles. Der skal dog lige skrabes nogle lejer samt grundes og males nogle dele. Og så er der en enkelt knækket pinbolt, der lige skal bores ud.

En rigtig fin arbejdsdag med godt resultat – vi ved hvordan vi kommer videre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *